Experts in bedrijfsovernames & financieringen

 

Herstructurering

Ondernemen is risico's nemen. Indien de vastgestelde risico's ook uitkomen, kan een onderneming in de gevarenzone komen. De oorzaken zijn legio: een niet betalende grote afnemer, een verkeerd uitgepakte investering, een te hoge prijs bij een overname, te weinig oog voor externe ontwikkelingen.

Hoe eerder de bakens verzet worden, hoe beter het is. Wachten op beter tijden zonder ingrijpen is meestal wachten op grotere problemen. Het begeleiden van ondernemingen in de gevarenzone is een specialiteit van Finpact. Met een gestructureerde aanpak werken we samen met u aan oplossingen die tot resultaten leiden.

  • 05 - 10 - 2016

    Bijzonder beheer: houd het initiatief

    De afdeling bijzonder beheer van de bank wordt vaak met het nodige wantrouwen ontvangen. Terecht of onterecht? Wat in ieder geval van belang is, is dat je het initiatief houdt in je financiĆ«le pr en verantwoording aan de bank.

  • 05 - 10 - 2016

    Curator laat niet met zich sollen

    Steeds vaker treffen curatoren, financiers en andere belanghebbenden elkaar voor de rechter. Vooral het aantal procedures tegen banken valt de laatste tijd op. Dat is een gevolg van de goede positie die banken innemen met de verkregen zekerheidsrechten. Er is nu eenmaal een natuurlijke tegenstelling tussen de schuldeisers in een faillissement. Zeker als "er iets te halen valt".